Mentés

Tudja meg, miért létfontosságú számunkra a D-vitamin

908
HOZZÁSZÓLÁS:

A D-vitamint mindenki ismeri, s a legtöbben azt is tudják róla, hogy elengedhetetlen a kalcium csontokba és fogakba történő beépüléséhez. Azonban a D-vitamin ennél jóval több életfolyamatban vesz részt szervezetünkben, s túlzás nélkül állítható róla, hogy létfontosságú számunkra.d-vitamin-5

Ugyanis a D-vitamin szinte minden életfunkcióban fontos szerepet tölt be, s különösen nélkülözhetetlen immunrendszerünk számára, mivel hatékonyan csökkenti az oxidatív stressz káros hatásait, valamint rendkívül eredményesen enyhíti a gyulladásos folyamatokat szervezetünkben.

Melyek a D-vitamin legfontosabb hatásai?

  • Immunerősítés

A D-vitamin képes aktiválni a veleszületett és a szerzett immunitásban a sejtek funkcióját, s ennek köszönhetően elképesztő hatékonysággal erősíti meg a teljes védekezőképességet.

  • Csontok és fogak megerősítése

Mentés

A D-vitamin nélkülözhetetlen a csontok és fogak számára, mivel e vitamin nélkül a kalcium nem képes beépülni a csontrendszerbe, minek következtében gyermekeknél fejlődési rendellenességek, felnőtteknél pedig könnyen törő csontok, illetve csontritkulás is kialakulhat.

  • Védelem a komolyabb betegségek ellen

Mivel a D-vitamin nagymértékben támogatja az immunrendszer működési hatékonyságát, ezért jelentősen hozzájárul az olyan súlyosabb betegségek megelőzéséhez is, mint például a cukorbetegség, a szívbetegségek, valamint a daganatos megbetegedések megelőzésében is nagy szerepe lehet.

Kutatások szerint ha a szervezetben alacsony a D-vitamin szintje, akkor nagyobb eséllyel alakulhatnak ki allergiás reakciók, autoimmun betegségek, de a magas vérnyomás is könnyebben jöhet létre ebben az állapotban.

A D-vitamin hiányában jelentősen megnő a sejtfalak áteresztőképessége, ami következtében fokozódik a különféle daganatos betegségek kialakulásának a kockázata, különösen a mellrák, a végbélrák, a prosztatarák, a vastagbélrák valamint a petefészekrák létrejöttének lehet nagyobb esélye.

Azt is megfigyelték, hogy mellrák esetében jóval agresszívebb a tumornövekedés, és rövidebb a túlélési idő, amennyiben alacsony a D-vitamin szintje a szervezetben.

 

Ha szeretne még több érdekes információt olvasni a D-vitamin egészségmegőrző képességeiről, akkor KATTINTSON IDE, ahol megismerheti a D-vitamin valamennyi jótékony hatását!

908
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Mentés

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

560

Kapcsolódók |

Hasonló cikkek, témák
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát? [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]

 

Mentés