Mentés

Milyen hatással van a koffein a merevedési problémákra?

982
HOZZÁSZÓLÁS:

A merevedési panaszokról és az impotenciáról

A merevedési zavar (Erectile Dysfunction) olyan állapot a férfiak körében, amikor a merevedés elérése és fenntartása nehéz feladat. A 20 év feletti férfiak 18 százalékát érinti egy kutatás szerint, melyet az amerikai “Thkavee American Journal of Medicine” végzett.

A kutatás szerint a probléma a korral még gyakoribbá válik, 70 éve felett a férfiak 70 százaléka érintett valamilyen merevedési zavarban. Habár az erekciós probléma nem normális része az öregedésnek, a legtöbb esetben van fizikai ok, mégpedig a gyengébb véráramlás. Amióta az ED ilyen gyakori, a új kor ételei és italai – például a koffein – gyanúsítothatóan hozzájárulnak a problémához. Felmerül a kérdés, hogy próbálkozzunk-e a kávézás abbahagyásával, mielőtt végső esetben potencianövelő kapszulákhoz nyúlnánk.

A koffein és a véráramlás

Mivel a koffein működhet érszűkítőként (olyan anyag, amely szűkíti az ereket), azt feltételezik, hogy tovább ront a merevedési zavarokon. A koffein hatása a véráramlásra egy kicsit ellentmondásosnak tűnhet. Kezdetben enyhén akadályozhatja a véráramlást, de ez a hatás csak átmeneti, és nem gyakori jelenség a koffein fogyasztók számára. A koffein elsősorban értágítóként működik, ami azt jelenti, hogy javítja a vér áramlását és kedvező lehet a erekciós problémákra. A koffein továbbá stimulálja a központi idegrendszert, ami hirtelen jött energiát és éberséget ad.

A koffein és a merevedési probléma

Mentés

Mivel az italok, melyekben koffein található, további egészségügyi hatásokkal bírnak (például a jótékony antioxidánsok a kávéban és teában, vagy a kevésbé előnyös cukor az energia italokban) ezért nagy kihívást jelent a kutatók számára, hogy eldöntsék mely hatások köszönhetőek a koffeinnek és melyek más anyagoknak. A koffein fogyasztás úgy tűnik kedvezően befolyásolja a merevedési zavart is. Egy 2015-ös tanulmány (“PLoS One”) elemezte 3700 férfi önbevallásán alapuló adatait, és arra az eredményre jutottak, hogy napi 2-3 csésze kávé csökkentette az erekciós problémák kockázatát.

Figyelmeztetések és óvintézkedések

Úgy tűnik napi 2-3 csésze kávé semleges vagy jótékony egészségügyi hatást mutat a legtöbb ember számára, és ez a mennyiség nem okoz problémát a merevedés minőségében sem. Ugyanakkor felesleges koffein tüneteket okozhat, mint az alvás zavarok, fejfájás, szorongás, szívdobogás – erős vagy gyors szívverés.

982
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Mentés

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

560
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát? [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]

 

Mentés