Mentés

Mi az a neurálterápia vagy gócterápia?

880
HOZZÁSZÓLÁS:

Nemcsak a kínai orvoslásban köztudott dolog, hogy testünk valamennyi része kapcsolatban áll egymással. Nálunk is már régóta az orvosi tudás részét alkotják a belső szervek és a meghatározott bőrszegmensek közötti összefüggések.idegrendszer-07

Éppen ezért nem meglepő, hogy megbetegedett szervek reakciókat váltanak ki a bőrön vagy a bőr alsóbb rétegeiben. Head angol orvos ezeket az összefüggéseket kutatta, s végül sikerült összeállítania a bőr egyfajta térképét, amelyen 30 különböző bőrterület, úgynevezett Head-zóna található. Ha például a jobb oldali bordaív alatti bőrön (az epe Head-zónája) fájdalom jelentkezik, ez epezavarra utal.

A szegmenstan és a neurálterápia

A „szegmenstanban” is hasonló összefüggések ismeretesek. Testünk ugyanis anatómiailag egy sor azonos felépítésű részre, szegmensre tagolódik.

Mentés

Minden szegmenshez tartozik egy meghatározott bőrterület, meghatározott idegpályák, meghatározott belső szervek vagy szervrészek és a gerincoszlop meghatározott csigolyái. Egy szegmens valamennyi része kapcsolatban áll egymással, és kölcsönösen befolyásolja egymást az idegi kapcsolatok útján.

A neurálterápia felhasználja az összekötő idegeket, mint a kívülről jövő ingerek továbbítóit. Ezek az ingerek, amelyek többnyire injekciós szúrások, izgatják a megfelelő szerveket. Ily módon enyhíthetők a fájdalmak, és kiküszöbölhetők az energiafolyam elzáródásai (amelyeket például összenőtt hegek vagy foggócok idéznek elő).

Helyi érzéstelenítőszerek (például prokain) befecskendezésekor felléphet az úgynevezett „pillanatjelenség“: a fájdalom a megfelelő szervben azonnal megszűnik.

A neurálterápia alkalmazási területe igen sokrétű. Gyakran alkalmazzák fájdalmaknál és gócok felszámolásánál. Gócok akkor képződnek, amikor valamilyen fertőzést (például gyógyszerekkel) elnyomnak.

Túlélő kórokozók ez esetben „rejtve” maradhatnak, és krónikus betegségek okául szolgálhatnak. Ha egy krónikus betegséget gyógyítani akarunk, el kell távolítanunk ennek a fertőzésnek a központját, a fertőzési gócot.

Ilyen fertőzési góc igen sokszor egy halott fog, fertőzött foggyökér, heges vagy rejtve gyulladt mandula a hozzá tartozó megkeményedett nyirokcsomókkal, fertőzött vakbél (amely évekkel korábban heveny gyulladáson esett át) vagy fertőzött epehólyag, s így ez a panaszok oka. A neurálterapeuta feladata az ilyen gócok felkutatása és felszámolása.

880
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Mentés

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

476
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát? [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]

 

Mentés