Mentés

Lehetnek-e az oltásoknak szövődményei?

877
HOZZÁSZÓLÁS:

Amikor arra a kérdésre keressük a választ, hogy az oltások valóban veszélytelenek-e, ezzel igen vitatott területre tévedünk. Ha ezt illetően kikérjük több orvos véleményét, igen eltérő válaszokat fogunk kapni. A természetes gyógymódokat alkalmazó orvosok túlnyomó többsége viszont óvatosságra fog inteni.oltas-01

Milyen szövődményei lehetnek az oltásoknak?

Már a múlt században tapasztalták, hogy az oltások nem mindig szövődménymentesek. A fellépő egészségkárosodásokat azonban akkor nem az oltásokra vezették vissza, hanem az oltást végző orvosra.

Az emberek akkoriban ilyeneket mondtak: „Ennél meg ennél a doktornál a gyermekek oltás után elhülyülnek” vagy a „gyerekek görcsrohamokat kapnak”. Németországi viszonylatban csak 1912-ben jelentettek Majna-Frankfurtban első ízben egy oltási károsodásnak elismert agykárosodási esetet.

Mentés

Ahhoz, hogy bizonyos agykárosodás valamely oltás következményének legyen minősíthető, elengedhetetlen, hogy bizonyos tünetek az oltás utáni 3. és 19. nap között jelentkezzenek és kimutathatók legyenek, mégpedig a 9. napra eső súlyponttal. Itt olyan tünetekről van szó, mint láz, eszméletvesztés, görcsrohamok, bénulás és hasonlók. Emellett vannak könnyebb károsodások is, amelyek vagy egyáltalán nem hozhatók összefüggésbe az oltással, vagy már nem bizonyítható kései következményként jelentkeznek.

A hirtelen gyermekhalál tünete, amelyre eddig nem találtak tudományos magyarázatot, valószínűleg oltási károsodásra vezethető vissza.

Különösen nagy az oltási károsodás veszélye olyan gyermekeknél, akik felborult fehérje-anyagcserét örököltek vagy szereztek. Ezek a gyermekek oltást (vagyis idegen fehérjét) sokkal rosszabbul tűrnek, mint az egészséges gyermekek. Mivel azonban a fehérje-anyagcsere zavarai a hagyományos orvostudomány módszereivel nem mutathatók ki és nem mérhetők, ezeket a gyermekeket többnyire teljesen egészségeseknek és oltásra alkalmasaknak nyilvánítják.

Mind gyakrabban lépnek fel gyermekeknél olyan zavarok, amelyeket Németországban hiperaktív szindrómának neveznek, pl. figyelemzavarok, nyugtalanság, feltűnő és agresszív viselkedés. Ilyenek többnyire a nehezen nevelhető gyermekek. Orvosok ilyen esetben enyhe agyfunkciózavart állapítanak meg (MCD = minimális cerebrális diszfunkció); A szülőknek azt mondják, hogy a valódi ok ismeretlen, és a zavar feltehetően a szülésnél fellépett oxigénhiányra vezethető vissza. A hiperaktivitás kezelésére a gyermekek pszichotrop gyógyszereket és nyugtatókat kapnak.

Svájcban is ismerik ezt a problémát. Ott ezt a betegséget pszichoorganikus szindrómának (POS) nevezik. Ez olyan gyermekeket ír le, akik agresszívak, ellenőrizhetetlenül viselkednek, gyenge koncentrálóképességgel bírnak, akiknél alacsonyabb vagy hiányzik a gátlásküszöb, akik észlelési zavarokkal küzdenek, és néhány más tünetet is mutatnak. A hiperaktív vagy pszichoorganikus szindróma anyagcserezavar, amely oltásokkal legfeljebb pregnánsabbá tehető.

Gyermekeknél is mind gyakrabban regisztrálnak neurodermitiszt.- egyre több a leukémiás beteg, és már ifjú gyermekkorban is mind gyakrabban jelentkezik sok látás- és hallászavar. Egyre több gyermek bandzsít, minden második iskolás gyermek számottevő figyelemzavarban szenved, sok gyermek későn, ráadásul rosszul tanul meg beszélni. Emellett egyre több gyermek képtelen az iskolában rendesen tanulni az olvasást és írást, ami olykor már legastheniához vezet.

Továbbá mind több az olyan ifjúkori cukorbeteg, aki rendszeresen inzulinra szorul. Tudjuk, hogy a gyermekkori diabétesz hasnyálmirigyzavarból ered, de vírusok is előidézhetik. Ám vannak a gyermekkori cukorbetegségnek olyan elismert esetei is, amelyek himlő- és mumpszoltás utáni oltáskárosodásnak minősültek, s mint ilyeneket írták le őket az irodalomban.

Gondoljuk csak meg, milyen mértékben terheli meg a csecsemő és kis-gyermek éretlen és érzékeny immunrendszerét az a sok oltás, amelyet manapság adnak. Minden egyes oltással számtalan mérgező anyagot visznek az apró lénybe legyengített vagy halott baktériumok formájában. Erőteljes beavatkozás ez a gyermeki immunrendszerbe, s ez hamar tartós zavarok okává válhat.

Ha ilyen jelentős zavarok például fertőző betegségből származnak, ezt sorscsapásként el kell fogadnunk. Egy oltási károsodás azonban nem elkerülhetetlen, ezt emberi kéz okozza.

A homeopátiában és a nozódaterápiában rejlenek mégolyan lehetőségek, amelyek az oltási károk okozóit a testből elvezetik, és így javítják az ember állapotát.

877
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Mentés

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

560
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát? [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]

 

Mentés