Mentés

Ismerje meg a súlyos betegségek 3 fő kiváltó okát

924
HOZZÁSZÓLÁS:

A magas vérnyomás kockázataicanstockphoto7091223

A betegségmegelőzés témájában végzett felmérésekből kiderült, hogy a krónikus betegségek kialakulásának hátterében elsősorban nem a gének, nem is a vér magas koleszterinszintje, hanem a magas vérnyomás áll – amellyel oly sokan alig törődnek.

A hipertónia nem véletlenül érdemelte ki a „néma gyilkos” elnevezést, noha az orvosok közül szerencsére többen vélik úgy, hogy a magas vérnyomás teljes mértékben kivédhető. (Akinél fennáll, s még nem tett ellene semmit, mielőbb cselekedjen.)

Az elhízás veszélyei

A géneknél és a koleszterinnél többet árt az egészségnek, és nagyobb mértékben rövidítheti az életet még egy tényező: a hasüregi (zsigeri) szervek elhájasodása, vagyis a hasra hízás („úszógumi”), mely cukorbetegséget, szív- és érrendszeri problémákat okoz. A pocak, a hordóhas, a deréktájon rengő hájhurkák — tehát a normálisnál nagyobb derékbőség – mind erre utalnak.

Mentés

Az elhízás az inzulinrezisztencia kialakulásának kockázatát is növeli, ami ugyancsak betegségekre hajlamosító tényező. Ennél az állapotnál a szervezet képtelenné válik az inzulin hatékony felhasználására, tehát kevesebb cukor jut az izomsejtekhez, és több marad a vérben.

Az inzulinrezisztencia következményei

A manapság járványos méreteket öltő inzulinrezisztencia kiváltó oka egyrészt az ülő életmód, másrészt az egészségtelen táplálkozás -a burgonya, a rizs, a fehér kenyér és a cukros szénhidrátok (édességek) mértéktelen fogyasztása, melyek a vércukorszint hirtelen megugrását és végül az inzulinválasz gyengülését, kifáradását okozzák. Az inzulinrezisztencia közvetlen előidézője a cukorbetegségnek, s mint kiderült, infarktus, rák, sőt Alzheimer-kór is származhat belőle.

Ne üljünk tétlenül!

Látható tehát, hogy a három főbűnös – a magas vérnyomás, a hasra hízás és az inzulinrezisztenciaszívbetegségre hajlamosít, mely a fejlett világban az első számú halálozási ok.

Nem véletlen, hogy igen komoly veszélyforrásnak kell tekintenünk e tényezőket. S van még bennük valami közös: az ellenük való fellépés módja. Némi fogyással, aktívabb életmóddal és több zöldség, gyümölcs fogyasztásával mindhárom állapotot – következésképp az általuk előidézett vagy súlyosbított betegségeket is – meg lehet előzni, illetve kordában lehet tartani.

924
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Mentés

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

560
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát? [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]

 

Mentés