Mentés

Érezze jól magát mindig! – A wellness szellemisége

960
HOZZÁSZÓLÁS:
Aki még nem “wellnesselt” soha életében, talán nem is tudja, hogy mit takar ez a kifejezés, s úgy gondolhatja, hogy a wellness csupán egy egyszerű pihenési mód. Holott ennél jóval többről van szó, hiszen a wellnesswellness valójában egy életszemléletet tükröz, pontosabban az egészségtudatos életmódot, mely gyakorlásával nagymértékben javíthatunk fizikai és lelki állapotunkon, és megteremthetjük a hőn áhított testi-lelki harmóniát is magunkban.

Mit is jelent a wellness?

 A wellness szó az angol wellbedig és a fitness szavakból keletkezett, s egyszerűen csak ennyit jelent: “Érezd jól magad!”.

Tehát lényegében azt célozza meg, hogy az ember ráleljen a testi-lelki egyensúlyára, mindemellett pedig fizikailag elérje és fenntartsa a fittséget.

Ennek megfelelően a wellness aktív kikapcsolódást, feltöltődést nyújt, miközben orvosi tanácsadás is elérhető a kikapcsolódni vágyó ember számára. Persze mindez
kiegészül az egészséget támogató étkezésekkel is, hogy maximálisan feltöltődhessen és regenerálódhasson a szervezet is.

A különféle wellness-központokban és hotelekben változatos relaxációs technikákat alkalmaznak (például a masszázst vagy a kineziológiát) annak érdekében, hogy a stresszt sikerüljön kiiktatni az életünkből. Azonban nem kell feltétlenül elutaznunk egy ilyen központba ahhoz, hogy sikeresen oldhassuk az életünkben jelen levő feszültséget, hiszen  a mindennapok során is tudunk számos olyan eljárást alkalmazni, amikkel hatékonyan tudjuk segíteni a testi-lelki ellazulást, feltöltődést.

Mentés

Ezek közé tartozik például a jóga is, hiszen nagymértékben hozzájárul a test és lélek harmonizálásához. De akár az legegyszerűbb hétköznapi apró örömök is ide sorolhatóak, egyszóval minden, ami örömet és elégedettséget jelent számunkra.

Tehát a wellness-nek nem szabad csupán néhány napra koncentrálódnia, hanem a mindennapjaink szerves részévé kell válnia. Csak ebben az esetben érhetjük el a valódi testi-lelki egyensúlyt, ami rövid időn belül természetes létállapotunkká válik.

Ha mégis szeretnénk intézményesített formában élvezni a wellness minden áldásos hatását, akkor szerencsére számtalan jobbnál jobb wellness.központ áll a rendelkezésünkre kis hazánkban is. Így bárki könnyedén megtalálhatja a számára legszimpatikusabb és leghatásosabb kikapcsolódási, feltöltődési lehetőségeket. Így akár kényelmesen elvonulhatunk a nagyvárosok zaja elől is valamely távoli, vidéki területre, ahol valóban minden természeti körülmény  is adott a teljesen zavartalan és nyugodt kikapcsolódáshoz, ellazuláshoz.

Egy-egy ilyen kikapcsolódás alkalmával bátran próbáljunk ki olyan tevékenységeket, melyeket azelőtt még soha nem tettünk. Így például részt vehetünk bármilyen féle jóga órán, kipróbálhatjuk a tai chit is, de maximális feltöltődést nyújt egy hatalmas úszás, egy önfeledt teniszmeccs vagy akár egy kellemes lovaglás is.

Amire mindenképpen szükséges még figyelmet fordítanunk, az az étkezés helyessége, hiszen testünk abból épül fel, amit megeszünk. a hangsúly minden esetben a kiegyensúlyozottságon van, tehát semmi esetre sem az önsanyargatásról szól a wellness étrend.

A wellness tehát egy életérzés, melynek a mindennapok során is jelen kell lennie, s melyet talán így lehetne a leglényegretörőbben megfogalmazni: “Ép testben, ép lélek”.

960
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Mentés

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

560

Kapcsolódók |

Hasonló cikkek, témák
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát? [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]

 

Mentés