Mentés

Éljen egészségesen, és a jutalom nem marad el

939
HOZZÁSZÓLÁS:

Manapság rengeteget hallani az egészséges életmód fontosságáról. De mit is jelent mindez, és mit nyerhetünk vele, ha odafigyelünk bizonyos dolgokra az étrendünkben és a mozgás terén?

Alapvető szabályok az egészséges életmódhoz

Talán senkit sem fog meglepni a következő néhány alapvető életmódbeli ajánlás, amik az egészséges életmód alappilléreinek is tekinthetőek.egeszseges-eletmod

Dohányzás mellőzése: ahogy a szlogen is mondja, a dohányzás súlyosan károsítja az Ön és környezete egészségét. Ehhez nem is kell semmi egyebet hozzáfűzni.

Mentés

– Minél több zöldség és gyümölcs, de kevés hús fogyasztása: a zöldségek és gyümölcsök tartalmazzák azokat a létfontosságú tápanyagokat, amikre szüksége van a szervezetünknek az egészséges működéshez. Természetesen a húsban is találhatóak ilyen alapvető tápanyagok, de mellette rengeteg haszontalan, sőt, káros anyagot is tartalmaz, ezért ajánlott kisebb mennyiségben, és csak jó minőségű húst fogyasztani.

– Túlsúlytól való megszabadulás, egészséges testsúly fenntartása: A túlsúllyal számtalan betegség kockázata jelentősen megnő, ráadásul nagymértékben képes rontani az egyén életminőségét, a lelki problémákról már nem is beszélve. Az egészséges testsúly megléte mind testileg, mind lelkileg kiegyensúlyozottságot eredményez.

– Rendszeres, heti legalább 3 és fél óra testmozgás megléte: Testünket folyamatosan karban kell tartani, máskülönben folyamatosan veszít fittségéből, egészségéből. A rendszeres, intenzív testmozgás által egész szervezetünket erősíthetjük, növelhetjük az ellenálló képességét, így a betegségeket is nagyobb eséllyel kerülhetjük el.

Milyen pozitív hatásokat élvezhetünk mindezek által?

Nos, azon kívül, hogy sokkal jobban fogjuk magunkat érezni a bőrünkben, számtalan egyéb előnyét is élvezhetjük annak, ha egészségesebben éljük mindennapjainkat.

Azonban talán a legfontosabb az, hogy az egészséges életmód döbbenetes mértékben lecsökkenti a különféle krónikus betegségek kialakulásának a kockázatát. Ezt már számos kutatás is beigazolta, így tudható, hogy akik betartják az egészséges életmód néhány alapszabályát, azoknál körülbelül 78%-kal csökken a betegségek kialakulásának a kockázata az egészségtelen életmódot folytatókkal összehasonlítva.

Elkerül minket a cukorbetegség, a szívinfarktus, az agyvérzés és a daganatos betegségek is.

Amennyiben valóban betartjuk az egészséges életmód alapvető előírásait, akkor hatalmas mértékben, egészen pontosan 93%-kal csökken annak a veszélye, hogy cukorbetegek legyünk. A szívinfarktus esélye pedig körülbelül 81%-kal csökken, míg az agyvérzésé hozzávetőlegesen 50 %-kal. További jó hír, hogy a daganatos betegségek előfordulása is csökkenthető az egészséges életmód által, méghozzá nagyjából 35 %-kal.

Tehát egyértelmű, hogy mindannyiunknak megéri egészséges életmódot folytatni, hiszen már néhány alapvető kritérium betartásával is hatalmas mértékben növelhetjük egészségi állapotunkat, és sikeresen védhetjük meg magunkat a különféle betegségektől. Ezzel pedig valójában egy sokkal jobb minőségű, boldogabb és hosszabb életet élhetünk, amiért igazán megéri betartani ezeket az instrukciókat.

939
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Mentés

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

560
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát? [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]

 

Mentés