Mentés

Mitől lesz jó és egészséges egy étrend?

1072
HOZZÁSZÓLÁS:

Rengeteg szempontot kell figyelembe vennünk, de talán az a leghasznosabb szabály, ha természetes állapotukhoz legközelebb álló, feldolgozatlan élelmiszerek mellett tesszük le a voksot. Ez a nyugati étrendet egyre inkább uraló félkész ételek teljes kihagyását jelenti.zoldsegek-egeszseges-etelek-fogyokura-dieta-fogyas-07

Tehát a panírozott halrudacskák helyett válasszunk inkább friss halat – például pisztrángot vagy makrélát, a nagyobb halakat filézve fogyasszuk. A finomított lisztet, kenyeret, tésztát, rizst és cukrot helyettesítsük a teljes kiőrlésű, feldolgozatlan, barna változatukkal. A hűtött vagy mélyhűtött készételek hihetetlenül sok adalékanyagot tartalmaznak (ízfokozót, aromákat, állományjavítót), ráadásul zsírban is igen gazdagok.

Rovarirtók és más vegyszerek

Még a feldolgozatlan, friss élelmiszerekben is rengeteg rejlik belőlük. Ha csak kis mennyiséget használnak a termesztés során, az valószínűleg nem káros az emberi szervezetre. Persze azt sem állíthatjuk, hogy hasznos lenne.  Amennyiben aggódunk az élelmiszerekben megbúvó vegyszerek miatt, vásároljunk bioélelmiszereket.

Friss ételek

Mentés

Minél frissebb ételt eszünk, annál jobbat teszünk magunkkal. Az idők során ugyanis minden élelmiszer veszít tápanyagtartalmából.

Ideális esetben a halakat és a kagylókat a vásárlás napján vagy másnap el kell fogyasztani, a szárnyasok és a sovány húsok két napig tárolhatók. A húsokat a vásárlás napján (!) nyugodtan lefagyaszthatjuk, nem sokat veszítenek a tápértékükből.

Sütés előtt mindig győződjünk meg arról, hogy a fagyasztott étel teljesen kiolvadt. A húsokat és halakat mindig alaposan süssük át. Zöldséget és gyümölcsöt inkább vásároljunk gyakrabban, és a lehető leggyorsabban fogyasszuk el.

Ha van rá lehetőség, vásároljunk bioélelmiszert. A modern rovar- és gombairtók az egész növényben felszívódnak, nem maradnak a gyümölcsök és zöldségek felületén, tehát lemosással nem lehet azokat eltávolítani.

1072
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Mentés

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

560
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát? [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]

 

Mentés