Mentés

A mérlegelv és az egészséges életmód

927
HOZZÁSZÓLÁS:

Az egészség az életmódunkkal összefüggő módszerekkel befolyásolható. Napjaink embere e tekintetben sokkal jobban van informálva, mint az előző generációk tagjai, és az orvoslással szembeni elvárások is jelentősen megnőttek.

Egyszerű technikák is hozzásegíthetnek az egészségesebb és hosszabb élet eléréséhez. A hirtelen, erőteljes változtatásokat nem ajánljuk, ezeket úgyis meglehetősen nehéz hosszabb ideig fenntartani, és hatásaik is túl erősek, váratlanok lehetnek.

dieta-fogyokura-fogyas-21

Képünk illusztráció

A 21. században a világ összlakossága – becslések szerint – átlagban 20 évvel is tovább élhet, mint szülei… Hogy mi lehet ennek a titka? Az bizonyos, hogy jobbak a táplálkozási, egészségügyi viszonyok, és az egészségügyi szolgáltatások is javultak.

A mérlegelv

Mint az élet legtöbb területén, az életmód dolgában is az „arany középutat” érdemes követnünk. Egy alkalmi „kilengés” nem fogja alapjaiban megrendíteni az egészségünket, de kell egy kis idő és gondoskodás, amíg újra helyreáll a belső rend.

Ha változtatunk, és például meleg reggeli helyett joghurtot és müzlit eszünk, ez pozitív hatású lehet, de ha csak néha élünk ezzel, nem lesz lényeges eredménye. Ha viszont elhatározásunk tartós, és például a reggeli mennyiségét hosszabb távon a felére csökkentjük, annak már lesz eredménye, és még meg is engedhetünk magunknak egy kicsit gazdagabb reggelit a hétvégén…

Ugyanez vonatkozik a testmozgásra is. Döntsük el, milyen mozgásformát szeretünk, és mi fér bele a napi programunkba! Fontos, hogy a mozgásmennyiséget fokozatosan növeljük. Mindegy, hogy egy 20 perces napi sétát vállalunk a szabadban, vagy pedig tornázunk, mindkettő hasznos a szívnek, az izmoknak és a tüdőnek.

Esélyek és kihívások

Az egészséges életmód esélyeken és kihívásokon is alapul. Az esélyek, másképpen a lehetőségeink, adva vannak: a genetikai háttér, ami meg is védhet bizonyos betegségektől, másokat viszont hajlamossá tehet. Ha tudjuk, hogy milyen betegségek-re vagyunk hajlamosak, arra is lehetőségünk van, hogy megkíséreljük megelőzni azokat. A kihívások csoportjába tartozik mindaz, ami „fenyeget”: a helytelen táplálkozás, az alkohol, a dohányzás, a mozgáshiány és a mindennapi stressz.

927
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Mentés

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

560
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát? [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]

 

Mentés